Compromís per Rocafort celebra que el nou Govern municipal haja renovat hui el conveni signat fa un any entre els Ajuntaments de Rocafort i València per a facilitar que les persones allotjades en el Casal d’Acollida s’integren al poble de la millor manera, en la línia amb les iniciatives de la declaració de Rocafort com a Ciutat Refugi el 2015.

No obstant això, crida l’atenció que quan es va signar l’acord, l’actual alcalde, Guillermo José, com a portaveu de Cs en l’oposició, presentara una moció sol·licitant que el Casal canviara d’ús i l’espai deixara de ser centre d’acollida, amb el suport dels seus actuals socis de Govern (PP).

En el ple del 27 de setembre de 2018 (vídeo, partir del 20’15”), el Sr. José exigia que l’espai deixara d’acollir persones refugiades i en risc d’exclusió social perquè generaven “un ambient de crispació i inseguretat” i demandava la seua reubicació en altres centres. Per la seua banda, Gorka Gómez, aleshores regidor del PP en l’oposició, ara responsable de Cultura, anava més lluny, per a remarcar que en el lloc convivien “romanesos, russos, àrabs i d’altres nacionalitats”. “Imagine’s 48 persones parlant en diferents idiomes, com pot acabar això”, explicava llavors Gómez (vídeo, a partir del 7′ 40″).

Per això, des de Compromís Rocafort compartim plenament aquest canvi de criteri perquè entenem que l’assistència a les persones necessitades ha de ser una prioritat dels municipis progressistes i una obligació d’humanitat de tota institució a favor de la convivència.