L’alcalde de Rocafort, Guillermo José (Cs), ha decidit censurar la veu del veïnat durant els plens. Des del novembre, ha eliminat dels vídeos de les sessions la part dels precs i les preguntes del públic.

Els plens són de les poques oportunitats del veïnat per a traslladar a la Corporació cara a cara qualsevol comentari, suggeriment o queixa sobre els assumptes que el preocupen. Abans d’aquesta mesura, les intervencions de les veïnes i els veïns eren gravades i pujades al Youtube municipal perquè qualsevol persona les poguera consultar. Ara ja no és possible conéixer-les.

Preguntat per l’oposició en l’últim ple sobre el motiu de la decisió, l’explicació de l’alcalde va ser complicada d’entendre (veure vídeo al final del text): “la parte del público… un poco lo que nosotros no queremos es que… Que se conviertan en cosas más allá de lo que tenía que ser… Entonces, todo lo que exceda y al final se convierta en salirse o en careos o en…vamos a eliminarlo porque no consideramos que deba de ponerse el mismo”.

Aquesta és la seua manera de governar. El que és necessari que recorde és que és l’alcalde de totes i de tots, també de les persones que pensem diferent, i que la manera de tindre la raó és amb l’argument, no amb la censura.