Hui comencen els actes de la Setmana de la Dona que l’Ajuntament de Rocafort ha programat enguany sota el lema “En Rocafort jugamos a la igualdad”. Aquesta frase suposa tota una declaració d’intencions del Govern i de la regidora d’Igualtat, Rosario Marco, que ha rebutjat la participació en els actes de la Dona d’almenys tres associacions del poble (La Pedrera, AVV Antonio Machado i Republicans de Rocafort) i no ha considerat comptar amb d’altres, com ara l’associació En tu Seno, dedicada a la investigació contra el càncer de pit.

El passat 12 de febrer, diverses associacions del poble van rebre un correu de Gabinet d’Alcaldia amb l’assumpte ‘Reunión informativa’ per a convocar-les el dia 17 a una trobada per tractar les propostes per a la Setmana de la Dona. Eixe dia, les associacions van proposar les seues activitats per tal que l’ajuntament les poguera incloure en la programació, de la mateixa manera que s’havia fet els anys anteriors.

El 26 de febrer, l’Ajuntament va publicar el programa de la Setmana de la Dona sense les activitats proposades en la reunió per almenys tres associacions del poble (La Pedrera, AVV Antonio Machado i Republicans de Rocafort). No obstant això, l’Ajuntament sí va incloure-hi els logos de les associacions com a col·laboradores per tal d’aparentar que havia sigut un programa de participació i de consens. Aquestes associacions, sorpreses, van demanar conjuntament a la regidora que incloguera les seues activitats en el programa, tal com esperaven, o eliminara els logos. Marco, entrevistada aquesta setmana per Levante parlant de la programació transversal de l’Ajuntament i de la necessitat de transmetre valors feministes, va decidir eliminar els logos.

La igualtat abans era una cosa de totes i de tots, totes les associacions formaven part de la Setmana de la Dona coordinada per l’Ajuntament mitjançant el Consell d’Igualtat -encara sense convocar per aquest Govern-, cadascuna amb la seua ideologia i amb el seu concepte d’igualtat, sempre convivint des del respecte i l’interés per millorar el poble.

Però la regidora Marco, de la mateixa manera que l’alcalde, encara no ha comprés que és la regidora de totes i tots, també de les persones que pensem diferent; i fa evident que el Govern juga amb la igualtat perquè no és inclusiu ni accepta la diferència, ni tan sols considera la igualtat una cosa important. Un Govern contra la convivència i la riquesa del poble.

Part del Govern vota contra la moció per la Igualtat entre dones i homes

En l’últim ple ordinari del 25 de febrer, els Grups PSPV i Guanyem Rocafort van presentar una moció per la igualtat entre dones i homes que part del Govern (Vox) va votar en contra.

Els motius del regidor de Vox, Sergio Herrero, són aquests (veure vídeo a partir del 1′ 30” al final de l’article): “El feminismo de hoy es supremacista (…) No puedo apoyar las cosas que vayan a hacer las asociaciones (…) puede que hagan cosas con las que no esté de acuerdo. Muy probablemente estaré de acuerdo con lo que se haga desde el Ayuntamiento, pero no puedo comprometer mi apoyo a este tipo de actividades” (sic).

Amb aquesta explicació totes i tots entenem què passa a Rocafort.

Marco, malgrat donar suport a la moció presentada per l’oposició, va comentar: “En el feminismo que no creo es en el de Beatriz Gimeno, directora del Instituto de la Mujer, que anima a penetrar analmente a los hombres para alcanzar la igualdad” (veure vídeo, a partir del 2′ 30”).

Aquestes són les paraules i els termes que les persones assistents al darrer ple vam haver de sentir. Aquest és el nivell polític a hores d’ara en el Govern de Rocafort.

Vox Rocafort, a soles contra el 8M

Vox, a soles contra el 8 de Març.