Compromís per Rocafort demanem la paralització del projecte per a la construcció d’una gasolinera junt al Paratge Natural de la Bonaigua, aprovat recentment pel Govern municipal (PP, Cs, VOX). Una infraestructura innecessària en un lloc de gran valor natural junt a una zona residencial, què suposa un greu perjudici sanitari i mediambiental, i no reuneix els requisits legals per a instal·lar-s’hi. L’assumpte resulta més incomprensible encara si tenim en compte que en un radi de 5 quilòmetres hi ha operatives 14 gasolineres (veure plànol del final).

El benestar general sempre ha de prevaldre davant els interessos privats, però el Govern de Rocafort no ha considerat, una vegada més, que hauria de treballar per a millorar la vida del seu veïnat. Així, l’alcaldessa en funcions, Rosario Marco, autoritza un projecte que posa en risc la salut i la vida de de les persones del poble sense considerar aspectes centrals. Entre d’altres, que aquest tipus d’activitats, pel seu perill, han de situar-se almenys a 500 metres de les zones residencials -cosa que incompleix-; o que fa impossible que en el futur, el terreny del costat, de propietat municipal, tinga ús esportiu o educatiu, tal i com preveu el PGOU.

Un projecte, a més a més, aprovat amb obscurantisme i sense participació ni informació públiques, la qual cosa provoca la total indefensió del veïnat. I en una zona, el Parc de la Bonaigua, que la darrera legislatura el ple municipal va demanar a la Generalitat la seua protecció com a Paratge Natural pel seu gran valor ambiental, amb Compromís al Govern de Rocafort.

D’aquesta manera, donem suport també a la plataforma ciutadana Stop Gasolinera Rocafort i al seu recurs de reposició davant l’Ajuntament, què demana la nul·litat de les llicències urbanística i ambiental del projecte per considerar, en resum:

1- Incompatibilitat d’ús de l’activitat prevista en la parcel·la.

2- Defectes de forma del procediment.

3- Incompliment dels terminis per a esmenes.

4- Incompatibilitat urbanística.

5- Inexistència dels informes sectorials preceptius.

6- Tramitació del Catàleg de Béns i Espais Protegits de Rocafort i el seu règim transitori de protecció.

El projecte, situat al número 3 del carrer Príncipe Felipe, va estar aprovat per la Junta de Govern Local el 30 de noviembre de 2020. Des de llavors, l’empresa disposa d’un termini de 6 mesos per a iniciar les obres i de 24 per a concloure els treballs.

Confiem que el Govern municipal hi rectifique per a paralitzar una infraestructura tan perillosa i nociva per al veïnat de Rocafort.

14 gasolineres en la zona actualment
Zona de construcció, al carrer Príncipe Felipe, 3