Compromís per Rocafort mostrem la nostra preocupació per un recent informe d’Intervenció de l’Ajuntament de Rocafort, conegut en el ple de la setmana passada, el qual assenyala que al 2019, l’assessora de l’alcalde, Guillermo José (Cs), i un familiar directe d’aquesta persona, no van pagar unes taxes de 28.000€ corresponents a l’ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres), per dos llicències urbanístiques.

L’alcalde atribueix els fets a “una errada administrativa”, argument expressat al ple i repetit hui a la premsa. No obstant això, d’acord amb les dades d’Intervenció, aquestes dos llicències urbanístiques van ser les úniques de 2019 que van ser aprovades per la Junta de Govern Local, presidida per l’alcalde, sense haver abonat prèviament la taxa.

L’Ajuntament requereix als veïns i veïnes que no han pagat l’ICIO que ho facen abans de concedir-los la llicència, cosa que no va ocórrer amb els expedients del càrrec de confiança de l’alcalde i del seu familiar directe.

“Esto es de Urbanismo, me lanza las preguntas a mí pero son de la señora Martínez”, va dir primer l’alcalde al ple, per a reconéixer després que “como mucho, de haber algo, habrá una infracción administrativa”.

Per la seua banda, Susana Martínez, regidora d’Urbanisme, va comentar al ple: “Voy a tomar nota de este expediente y lo pasaré personalmente a los técnicos para ver què ha pasado. No tengo nada más que decir”.

Aquestes són les explicacions d’aquest Govern d’ultradreta a Rocafort, cosa que el veïnat no es mereix, ni de lluny.

L’exposició de motius es pot conéixer ací, en la gravació del ple, a partir del 4:05:35.