El veïnat de Rocafort no mereix aquest Govern d’ultradreta (PP, Cs, VOX). Hui, de sobte, llegim a la premsa que l’alcalde, Guillermo José (Cs), destitueix la regidora d’Urbanisme, Susana Martínez (PP), per “pèrdua de confiança” a causa “de la seua incompetència per al lloc”, en les seues pròpies paraules. És a dir, que després de dos anys que l’alcalde la designara per al càrrec, el qual Martínez exercia amb dedicació exclusiva, ara se n’adona que aquesta persona no era la més preparada per a gestionar una de les delegacions més importants de Rocafort.

I tant que no era la persona més adequada per al lloc, com ha demostrat en aprovar el projecte per a una gasolinera a la Bonaigua al costat d’un terreny municipal per a ús esportiu o educatiu, el qual Compromís per Rocafort ja va demanar la seua paralització, o en les seues intervencios als plens municipals, amb desconeixement dels temes de la seua responsabilitat, per citar-ne només dos exemples.

Però aquests assumptes tan bàsics per al funcionament normal d’una regidoria d’Urbanisme no han suposat cap preocupació per a l’alcalde. Guillermo José només ha mogut fitxa quan la “incompetència” de la regidora l’ha afectat directament, i la premsa s’ha fet ressò de les irregularitats urbanístiques de l’assessora de l’alcalde, amb el vist i plau de la Junta de Govern Local, presidida per José. És a dir, si els mitjans no hagueren publicat la notícia, encara que l’alcalde coneixia la situació des de fa setmanes per l’informe d’Intervenció, tot haguera quedat tapat i oblidat i la regidora en el seu càrrec.

Perquè eixa “falta de preparació” de la regidora, com diu l’alcalde, no és una altra cosa que una manera d’evitar les seues responsabilitats i de carregar el mort a una altra persona, perquè José ha estat l’encarregat de designar Martínez, de presidir la Junta de Govern que aprova llicències irregulars i el màxim responsable de l’Ajuntament.

Ara, la regidora Rosario Marco (Cs), assumeix també Urbanisme perquè ningú al PP ni a VOX vol fer-se càrrec de la delegació. Dels altres 4 regidors del Govern (PP i VOX), ningú no vol dirigir Urbanisme. Així, Marco, és regidora d’Urbanisme, i també segona tinenta d’alcalde, regidora de Medi Ambient, Horts d’Oci, Parcs i Jardins, Salubritat i Control de Plagues, Serveis Públics, Aigua, Clavegueram, Recollida de Residus, Neteja Viària i Enllumenat, Conservació i Manteniment d’Edificis i Instal·lacions Municipals i Cementeri, Igualtat, Comunicació i Transparència.

La cosa pot semblar un acudit dolent, però és la realitat. Marco assumeix totes les delegacions tret de Cultura, Festes, Serveis Socials i Educació. Un Ajuntament no pot funcionar normalment d’aquesta manera, perquè Marco no és Superwoman ni un personatge dels còmics de Marvel, encara que de segur li agradaria tenir superpoders.

Aquesta és la irresponsabilitat del desGovern d’ultradreta que patim a Rocafort. Ens queden dos llargs anys fins a les properes eleccions, d’ací a poc amb alcaldia del PP, però a Compromís per Rocafort estem convençudes que el poble es mereix un Govern millor, i per això treballem.